Ny roman av Erik Grundström

Erik Grundström
Dagarna hans brann
Roman
ISBN 978-91-85725-47-2
Cirkapris 300:- Vårt pris 250:-

Utkommer i december 2019

 

 

I Erik Grundströms nya roman får vi följa Einar Johansson, ”pojken med ordet”, när han efter 15 år återvänder till frikyrkoförsamlingen i sina västerbottniska hemtrakter. På sin rytmiskt särpräglade prosa fortsätter här Grundström att utforska gränsområdena mellan tro och otro på ett sätt som frilägger både språket och människorna inpå bara benen.

Och det slog in i han, ett alldeles för skarpt och vitt ljus, och föll gjorde han och blev sittande där på golvet och höll sig i ugnsluckshandtaget och såg dammkornen glöda i ljuset från diskbänkslampan. Och stortanken: Att han äntligen fått svaret. Att han var som en Paulus. Köksgolvet hans väg till Damaskus. Och han, ett Jesu dammkorn: Inget mer, inget mindre.

Erik Grundström är författare och skrivarlärare. Han debuterade med romanen Inte kärlek (1985) och har sedan dess publicerat ytterligare tre romaner och den hyllade novellsamlingen Otro (2000). Han har också skrivit dramatik. 2008 utkom den kritikerrosade romanen Glöm inte kannibalerna, första bilden i en romantriptyk om ordets och berättandets makt. Dagarna hans brann är den andra bilden i denna triptyk.

 

Foto: Eva Bergström