Linda Hedendahl

Foto: Mikael Åström
Foto: Mikael Åström

 

 

Linda Hedendahl är poet och bildkonstnär. Hon debuterade 1988 med diktsamlingen Sökfält. Bland hennes tidigare böcker finns bland andra En vild och fantastisk kväll i uppgång A och Låt oss fara till Sölvesborg inatt och aldrig komma tillbakadär hon liksom i sin nya bok undersöker konstnärens villkor i en senkapitalistisk värld.

 

 

 

när jag luffade_omslag_fram_150913När jag luffade hemlös med mina ready mades
Häftad. 72 s.
ISBN 978-91-85725-32-8
Ca.pris: 224:- Vårt pris 180:-
Utkommen 2015

 

Vincent van Gogh har en av huvudrollerna i Linda Hedendahls nya bok, hennes första på 19 år. Åldrande, hemlöshet och varufiering är tunga stråk i hennes becksvarta men trösterika poesi.

 

Pressröster om När jag luffade hemlös med mina ready mades:

Det är ingen sinekur att läsa Hedendahl. Men en underbar upplevelse! Hon leker lika elegant som djupnat desperat med själva livet och dess premisser. Njutningen kan ibland vara att befinna sig vid ett bråddjup och spela kring just djupet. Fallet finns där. Veken som det brunnit i. Nära dödsmedvetandet blir det på ett paradoxalt vis nästan en smula uppsluppet. Linda Hedendahl är en poet med stil.

Jan Karlsson, Kristianstadsbladet

Sinnena är på helspänn. Liksom stilen. /…/ Världen säger ju allt mer ”nej tack” till konsten, men Hedendahl visar med sin bok som ju bara delvis handlar om van Gogh, vad en anarkistisk inställning till estetik kan åstadkomma.

Björn Kohlström, Jönköpingsposten.

…den radikalaste rösten i det samtida Litteratursverige.

Kristian Lundberg, Norrköpings Tidningar